Užívejte si slunce a začněte se hýbat. Jak se vyrovnat s jarní únavou?

Jestli vás dosud jarní únava nepřepadla, se změnou času nějaký ten spánkový deficit dost pravděpodobně přijde. Drobnými změnami ve svém životě můžete naštěstí únavu zahnat do kouta.

Přečtěte si také: Chodíte pozdě a milujete béčkové filmy? Pak jste pravděpodobně inteligentní


Počasí je čím dál tím teplejší, stromy kvetou, dny se prodlužují a vy namísto přívalu energie máte pocit, že jste unavenější než kdy jindy? Možná trpíte jarní únavou. Zde je několik tipů, jak si s ní poradit.
 

1. Zvykněte si na nový biorytmus

V jarních měsících se prodlužuje den, takže se i vaše tělo musí přizpůsobit novému cyklu. Snažte se postupně posouvat čas svého probuzení a ulehnutí do postele o 15 minut, dokud nedosáhnete nového biorytmu.
 

2. Pobyt na slunci

Jarní slunce může být v mnoha ohledech prospěšné. Pobyt venku nám dodává nejen potřebný vitamin D, ale také zlepšuje náladu. Už dávno bylo dokázáno, že slunce zvyšuje množství serotoninu, tedy hormonu štěstí v těle, a pomáhá tak odvrátit úzkosti a deprese. 
 

3. Hýbejte se

Snažte se věnovat pravidelně čas fyzické aktivitě, ideálně na čerstvém vzduchu, jako je procházka, běh nebo jízda na kole. Pohyb vám pomůže udržet se v kondici a zlepšit náladu. Ne nadarmo se říká: „Ve zdravém těle, zdravý duch.“ 
 

4. Jezte zdravě

Už žádná pizza a hranolky! Zařaďte do svého jídelníčku sezonní ovoce a zeleninu, nezapomínejte také na kvalitní bílkoviny. Naopak omezte konzumaci kávy a alkoholu, které mohou mít negativní vliv na vaši náladu a spánek.
 

5. Relaxujte

Relaxace je klíčová pro uvolnění napětí a zlepšení nálady. Vyzkoušejte meditaci, jógu nebo jiné relaxační techniky, které vám pomohou odpočinout si a nabrat novou energii.

jak vidno, s jarní únavou lze zatočit úplně jednoduše Udržujte zdravý životní styl, věnujte se svým zájmům, užívejte si jaro a nezapomeňte si také vsadit. Plná peněženka je totiž také dobrým důvodem ke štěstí a radosti. Klikněte si pro vstupenku do dnešního losování Eurojackpotu a možná to budete právě vy, kdo bude už v sobotu bohatší o víc než miliardu korun.
 

Přečtěte si také